Galleries

    

Συμβουλές για την υγεία και την ασφάλεια

Νερό

Αν και το νερό της βρύσης στην Πάργα είναι πόσιμο, συνιστάται να αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό από τα σούπερ-μάρκετ.

Υδραυλικές εγκαταστάσεις

Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας διαφέρουν από αυτές των περισσότερων χωρών, γι' αυτό μην πετάτε τα χαρτιά στην τουαλέτα, αλλά στους κάδους που υπάρχουν δίπλα στη λεκάνη.

Ηλεκτρισμός

Η τάση είναι 220V και θα χρειαστείτε προσαρμογέα δύο ακίδων.

Κουνούπια

Για να προστατευτείτε από τα κουνούπια μπορείτε να αγοράσετε αντικουνουπικά από τα σούπερ-μάρκετ και τα φαρμακεία. Όμως, μετά τη δύση του ηλίου συνιστάται να φοράτε ρούχα που καλύπτουν τα χέρια και τα πόδια.

Ο ήλιος

Χαρείτε τον ήλιο υπεύθυνα και αποφύγετε την υπερβολική έκθεση για να μην πάθετε ηλίαση ή εγκαύματα και χαλάσετε τις διακοπές σας. Να πίνετε άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης.

Εγκληματικότητα

Παλαιότερα, οι κάτοικοι της Ελλάδας κοιμόντουσαν με τις πόρτες ανοιχτές. Ωστόσο, κατά τη θερινή περίοδο, λόγω της αυξημένης τουριστικής προσέλευσης, συνιστάται να κλειδώνετε και να κλείνετε τα παντζούρια σας όταν λείπετε από το δωμάτιο ή όταν κοιμάστε.

Δρόμοι

Οι ελληνικοί δρόμοι είναι ορισμένες φορές επικίνδυνοι. Να είστε πάντα προσεκτικοί στον δρόμο, τόσο ως οδηγοί όσο και ως πεζοί. Μην ξεχνάτε να φοράτε πάντα ζώνη όταν οδηγείτε. Εάν ενοικιάσετε μηχανάκι, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φοράτε απαραιτήτως κράνος.

Αν σας αναβοσβήσουν τα φώτα: Οι οδηγοί αναβοσβήνουν τα φώτα για να σας ειδοποιήσουν ότι έρχονται, ώστε να περιμένετε. Επίσης, αναβοσβήνουν τα φώτα όταν θέλουν να σας προσπεράσουν, ώστε να κάνετε χώρο.

Φλας: Δυστυχώς, πολλοί οδηγοί στους δρόμους της Πάργας δεν γνωρίζουν καν πού βρίσκεται το φλας στο αυτοκίνητό τους και, κατά συνέπεια, δεν ανάβουν φλας προτού στρίψουν ή ξεκινήσουν προσπέραση.

Κυκλικοί κόμβοι: Στην Ελλάδα προτεραιότητα έχουν πάντα τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στον κυκλικό κόμβο από τα δεξιά. Αυτό σημαίνει ότι όταν βρίσκεστε στον κυκλικό κόμβο πρέπει να παραχωρείτε προτεραιότητα. Ωστόσο, χρειάζεται πάντα προσοχή στους κυκλικούς κόμβους, καθώς πολλοί τουρίστες δεν γνωρίζουν τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Όρια ταχύτητας: Σας συνιστούμε να τηρείτε πάντα τα όρια ταχύτητας διότι η υπέρβασή τους αποτελεί παράβαση και η αστυνομία διενεργεί συχνά ελέγχους. Σε περίπτωση που σας σταματήσει η αστυνομία, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τα ακόλουθα έγγραφα: Συμβόλαιο μίσθωσης αυτοκινήτου/ισχύον δίπλωμα οδήγησης/διαβατήριο.

send to facebook
send to twitter
print
send to friend